Vi har flera olika grupper som tränar varje vecka, och vilken grupp du ska träna i beror på erfarenhet och målsättning. Du är välkommen att prova på träningen vid tre tillfällen innan du bestämmer dig för att bli medlem och betalar medlems- och träningsavgift.

När du vill komma till oss för att prova på ett träningspass så är det bara att dyka upp på nybörjarpasset eller motionspasset. Du behöver inte boka plats innan. Ha på dig träningskläder och ta med inneskor för träning samt vattenflaska. Det finns viss utrustning att låna när du provar första gången, men annars gäller egna handskar vilket kan köpas via klubben när vi har det på lager.

Det är viktigt att respektera våra ordningsregler:

  • Samtliga av våra boxare förbinder sig att inte använda sina kunskaper fel utanför träningslokalerna.
  • Respektera tider – kom i tid till ditt pass men kom inte in om en grupp tränar före dig.
  • Ha på dig träningskläder och träningsskor och ha med vattenflaska.
  • Håll ordning efter dig och hjälp till att hålla ordning i lokalen.
  • Var med och bidra till en inkluderande och trevlig stämning.
  • Här är alla välkomna och behandlas lika.
  • Var rädd om utrustningen.
  • Lyssna på din tränare!

Misskötsel av regler kan komma att leda till uteslutning från klubben. I synnerhet gällande första punkten ovan.


Våra träningsgrupper är

Nybörjargruppen
Här är alla välkomna, oavsett ålder och startform. Vi fystränar och går igenom de tekniska grunderna i boxning, oavsett vilka ambitioner du har, och anpassar efter individ. I den här gruppen får du en bra grund för att kunna utvecklas som boxare. Hit kan du komma för att prova på boxning och det behövs ingen föranmälan. Både barn och vuxna är välkomna.

Motionsgruppen
Här kan du vara med oavsett om du är nybörjare eller erfaren om din målsättning är att ta del av den fantastiska träningen som boxning är, utan att för den skull ha som mål att avancera, sparras och gå matcher. Vi fystränar en hel del men jobbar också med tekniska övningar. Hit kan du komma för att prova på boxning som motionsform och det behövs ingen föranmälan.

Avancerade gruppen / diplomboxningsgruppen
Här tränar du som har en god teknisk grund och satsar på träning för att utvecklas mot diplomboxning eller motsvarande. Vi blandar fysträning med teknisk träning och sparring. För att delta på dessa träningar ska någon av våra tränare ha godkänt dig.


Träningstiderna för de olika grupperna är

Nybörjargruppen
Torsdagar 17:00-18:00

Motionsgruppen
Tisdagar 17:00-18:00
Torsdagar 18:30-20:00

Avancerad-/Diplomgruppen
Måndagar 18:00-19:30
Tisdagar 18:30-20:00
Onsdagar 18:00-19:30

Sparring
Fredagar 18:00-19:30

OBS! Höstterminen 2023 sker träning endast vissa söndagar. Håll koll i klubbens Facebookgrupp under veckan för att se vilka söndagar det är träning för nybörjargruppen och motionsgruppen.


OBS! Ibland sker ändringar från det ordinarie schemat, exempelvis vid sjukdom hos tränarna, att det sätts in extra träningspass eller att ett träningspass såsom konditionsträning genomförs utomhus. Detta aviseras så snart som möjligt i Facebookgruppen som heter Bk avance Karlskoga boxningsklubb. Gå med i gruppen för att hänga med på vad som händer! KLICKA HÄR för att komma direkt till gruppen.