Hos BK Avance är alla välkomna. Vår värdegrund är

  • Glädje
  • Respekt
  • Disciplin
  • Jämlikhet

Vi verkar för en dopingfri idrott och är vaccinerade mot doping genom Antidoping Sverige!

BK Avance är en boxningsklubb med gamla anor. Klubben etablerades i Karlskoga redan 1943 och har genom åren haft flera framgångsrika boxare. Till oss kan du komma för att träna boxning oavsett om du vill satsa på att utvecklas till en duktig tävlingsboxare eller om du vill boxas endast för motionens och det goda sällskapets skull. Våra boxare är i alla åldrar och former, och vi har flera olika grupper för att du ska få ut mesta tänkbara av din träning utifrån just dina mål. Läs mer om våra olika träningsgrupper HÄR.

BK Avance har haft sina träningslokaler på olika platser. När källarlokalen i TBV-huset vid Skranta inte längre fyllde klubbens behov flyttades verksamheten till Nobelstadion och efter många år hade man växt ur även dessa lokaler. Sedan 2020 finns Karlskoga boxningsklubb i Karlbergsskolans tidigare aula, och har numera plats för ett stort antal boxare och även tävlingar.

– Det här öppnar upp jättemånga möjligheter för oss. Nu kan vi få hit fler boxare och dessutom arrangera tävlingar. Nu kan vi marknadsföra oss ordentligt, vilket vi inte kunnat göra tidigare då vi varit oroliga för att nya boxare inte ska få plats, säger Mikael Appelbring till Karlskoga Tidning/Kuriren i samband med invigningen av de nya lokalerna.

Från invigningen, tidningsartikel i Karlskoga Tidning/Kuriren. Foto: Carl Bolinder

Träningen genomförs huvudsakligen i träningslokalen på västra sidan av Karlbergsskolan (samma byggnad som idrottshallen och matsalen). HÄR hittar du vägbeskrivning och kontaktuppgifter. Ibland genomförs konditionspass utomhus. Avvikelser från ordinarie träningsschema aviseras i Facebookgruppen.